,

Η Καθημερινότητα ενός Γκέι Σύμφωνα με τον Μέσο Μπετόβλακα: Μια τέλεια αποδόμηση στερεοτύπων

Όπως έχουμε ξαναπεί, μερικές φορές είναι μάταιο να προσπαθείς να αποδομήσεις με επιχειρήματα χαζές προκαταλήψεις και στερεότυπα, γιατί αυτά είναι εντυπωμένα στις συνειδήσεις των φορέων τους βιωματικά. Επομένως, όσο εμπεριστατωμένα κι αν είναι τα στοιχεία που επικαλείσαι, είναι σα να προσπαθείς να πείσεις μια θεούσα ότι ο Χριστός δεν αναστήθηκε. Ε αυτή έτσι έχει μάθει τώρα, δεν πα να της αντιπαραβάλεις εσύ ολόκληρες επιστήμες, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Έτσι, όταν υπάρχει η δυνατότητα (όχι στην περίπτωση της ανάστασης, δυστυχώς), είναι αποδοτικότατο να επιτίθεσαι στον παραλογισμό με τη δύναμη της εικόνας και της αναπαράστασης. Όπως συμβαίνει π.χ εδώ αναφορικά με τις στερεοτυπικές αντιλήψεις για τους γκέι, που μαστίζουν τεράστια μερίδα της θλιβερής κοινωνίας μας. Ό,τι πιο εύστοχο και αστείο είδα σήμερα:

[fbvideo link=”[fbvideo link=”[fbvideo link=”https://www.facebook.com/otinanaitv/videos/955312987845675/” width=”6200″ height=”500″ onlyvideo=”1″]

  • elmyra duff

    Θανάσης Πασσάς, θεούλης! Για το θέμα έχουν τοποθετηθεί και στο ραδιοφωνικό “ό,τι να ‘ναι” οι παρουσιαστές (Βουλαρίνος- Νικολάου). Με χιούμορ πάντα αλλά με μήνυμα ξεκάθαρο, όπως στο βιντεάκι.